Verantwoord onder de zonnebank

Iedereen weet inmiddels dat je goed op je huid moet letten wanneer je gaat zonnen. Voordat je het weet is je bruine kleurtje verandert in pijnlijke brandplekken op de huid. Mensen weten dat zonnebrand tegen de felle zon beschermt en smeren zich voordat zij naar buiten gaan goed in. Maar hoe zit dat eigenlijk met het zonnen onder een zonnebank?

DSC_7538

Een bruin kleurtje geeft een gezonde, frisse uitstraling. Het liefst willen we hier het hele jaar door van kunnen genieten, ook in de winter. Toch is het belangrijk om op een verantwoorde manier te zonnen onder de zonnebank. Zonnestudio Elderveld geeft je daarom een aantal tips waar je rekening mee moet houden om op een verantwoorde manier een bruin kleurtje onder de zonnebank te krijgen:

• Bepaal vooraf je huidtype. Een lichtere huid verdraagt minder dan een donkere huid

• Bouw de zonnebankkuur op. Laat je huid wennen aan de straling van de zonnebank

• Draag tijdens het zonnen een speciale bril die de ogen beschermt

• Smeer de huid voor en na het zonnen in

• Gaat je huid prikken, jeuken of irriteren? Stop dan onmiddellijk met zonnen

• Ga niet onder de zonnebank als er sprake is van een huidaandoening

• Vraag de medewerkers van Zonnestudio Elderveld om advies!

Wanneer je onder de zonnebank gaat, kun je verschillende zonnecosmetica gebruiken. Deze werken bijvoorbeeld bruiningsversnellend, beschermen je tegen huidveroudering en verlengen de duur van jouw bruine kleurtje, omdat de melanine- aanmaak wordt gestimuleerd. Het is echter niet zo dat je door het gebruik van een bruiningsversneller ook eerder verbrand. Daarnaast is het belangrijk is dat je geen beschermingsfactor (SPF) gebruikt wanneer je onder de zonnebank gaat. Deze zonnebrandcrèmes beschermen je alleen tegen de UV-straling van de buitenzon. Uiteraard verbrand je niet door dit soort crèmes te gebruiken, maar je wordt er ook niet bruin door onder de zonnebank. Tot slot willen wij je erop attenderen dat je jouw huid goed hydrateert wanneer je gebruik maakt van een zonnebank. Gewone lotions en crèmes zijn hiervoor niet geschikt. Om vochtverlies onder de zonnebank tegen te gaan, kunnen onze medewerkers je adviseren over het soort producten dat geschikt is om jouw huid te beschermen tegen uitdroging.

Graag zetten wij van Zonnestudio Elderveld nog een aantal tips voor je op een rij met betrekking tot het gebruik van zonnecosmetica wanneer je onder de zonnebank gaat:

• Verwijder je dagcrème voordat je onder de zonnebank gaat

• Scrub voor je gaat zonnen je benen voor een egale teint

• Houd rekening met de houdbaarheidsdatum van jouw zonnecosmetica

• Vraag onze medewerkers om advies

• Houd rekening met de geldende richtlijnen voor verantwoord zonnen

Om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid zonlicht op je huid krijgt en niet meer dan dat, is het belangrijk dat er naar jouw huidtype gekeken wordt. Via ons systeem doen wij een huidanalyse.

Na het bepalen van uw huidtype bij de huidanalyse, krijgt u een persoonlijk zonadvies. Hoe lang kunt u zonnen op welke zonnebank? Met een goed zonadvies profiteert u van de optimale combinatie tussen de positieve effecten van het zonnen en een goed bruiningsresultaat, zonder uw huid verbranden.

Zonnebanken zijn een gecontroleerde bron van ultraviolet licht ter aanvulling of vervanging van de zon buiten. De horizontale of verticale zonneapparaten bevatten dezelfde UV-stralen als de zon buiten en het bruiningsproces (en het proces van Vitamine D-aanmaak) vindt dan ook op dezelfde natuurlijke wijze plaats. Met een vaste output van de lampen (die de kracht hebben van maximaal de middagzon aan het Middellandse Zeegebied) kun je precies berekenen hoeveel zonlicht er op je huid komt, iets dat in de buitenzon niet mogelijk is. Doordat zonneconsulenten deze zonkracht koppelen aan jouw huidtype en bruining, kun je gecontroleerd zonnen zonder te verbranden.
Er zijn daarnaast andere voordelen waarom mensen voor de zonnebank kiezen: deze ‘zon’ is altijd beschikbaar, ook ’s avonds en tijdens zonloze dagen/seizoenen. Bovendien is de apparatuur tegenwoordig veelal voorzien van allerhande comfortaspecten zoals ergonomische ligplaten, instelbare ventilatiesystemen, aromabelevingen, verkoelende watermist en de mogelijkheid om (eigen) muziek te luisteren.

Wanneer je ontspannen geniet van een zonnesessie, lig je veelal ongekleed op de zonneapparatuur. Zonnestudio Elderveld leven daarom belangrijke hygiëneregels na om te zorgen dat de hygiëne aan alle eisen voldoet. Met de juiste reinigings- en desinfecteermiddelen worden volgens protocol de cabines, de apparatuur en de studio gereinigd. Hierdoor kun je onbezorgd genieten van jouw minivakantie.

Sinds 2008 is de Europese regelgeving omtrent de minimumleeftijd voor het gebruik van de zonnebank aangescherpt. Onder de 18 jaar mogen jongeren geen gebruik maken van een professionele zonnebank. Ook Zonnestudio Elderveld maakt hier geen uitzonderingen in. Ben jij dus jonger dan 18? Dan mag je geen gebruik maken van de zonnebank van Zonnestudio Elderveld. Bij twijfel zullen we jou om je legitimatiebewijs vragen.

De zogeheten ‘0,3-norm’ die sinds medio 2007 in Nederland van kracht is, wordt gecontroleerd en gehandhaafd door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Deze norm is in opdracht van de Europese Unie opgesteld door een brede wetenschappelijke commissie, Scientific Committee on Consumer Products (SCCP).
De norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2, oftewel: de kracht van de zon op de stranden van de Middellandse Zee rond het middaguur. De professionele bruiningslampen in onze zonnestudio zijn hier op afgesteld.
Andere aspecten die uit het SCCPrapport naar voren kwamen, is dat klanten van zonnestudio’s verplicht een goede ‘intake’ met bijbehorende huidanalyse en een goed zonadvies moeten krijgen. Eveneens moeten er in zonnestudio’s duidelijk waarschuwingen zijn aangebracht over de mogelijke risico’s van (overmatig) zonnen en zonnebankgebruik.
Zonnestudio Elderveld heeft zich de afgelopen twee jaar sterk ingespannen om de genoemde ‘0,3-norm’ op een goede wijze ingevoerd te krijgen. Dit in nauwe samenwerking met de Voedsel en Waren Autoriteit. De (gezamenlijke) aanpak was zodanig dat deze als voorbeeld is gesteld in vele andere Europese landen die in veiligheids- en kwaliteitsbeleid rond zonnebanken duidelijk achterlopen bij Nederland.

Reviews

Zonnestudio Arnhem

Wat onze klanten zeggen

Bekijk hieronder wat onze klanten zeggen over onze zonnestudio!

Onno
Lees verder
Personeel luistert goed en neemt de klant serieus. Gaan oplossingsgericht te werk en zijn daarbij ook nog eens oprecht vriendelijk. De zonnebanken zelf zijn luxe. Mij zien ze sowieso vaker terug
D S
Lees verder
Mooie zonnebanken. Lekker snel een bruin kleurtje! Vriendelijk personeel! 👍🏽
Denise
Lees verder
Mooie zaak, vriendelijk deskundig personeel en goede zonnebanken.
Dennis
Lees verder
Goeie service en deskundig advies voor verantwoord zonnen!
Samantha
"Aanrader"
Lees verder
Mooie zonnestudio. Comfortabele zonnebanken en vriendelijk personeel.
Frank
Lees verder
Echt een prachtige zonnestudio met de beste zonnebanken van ergoline.
Mdl Sound & Light Equipment
Lees verder
Schone zaak, altijd erg schoon. Soms wel erg druk maargoed dat zou je altijd houden bij de betere zaken.
Max
Lees verder
De zonnebanken zijn super en vriendelijker personeel ga je niet vinden. Ik hoef hier nooit meer weg!